Back to Healthcare

Admissions Lounge, Ashford & St Peter's Hospital

Client:
ASPH NHS Foundation Trust
Location:
St Peter's Hospital, Chertsey
Role:
Architects / Lead Consultant
Date:
2014
Value:
£750K

The new Admissions Lounge replaced an existing facility housed in a temporary building and created a new patients/visitors reception area, single sex patient waiting areas and a series of consulting rooms.

Located over a former generator building, the new admissions lounge forms an enclosure to an existing courtyard garden, which patients can enjoy via full height glazing partially screened for privacy with vertical brise soleile.

Multi-coloured panels animate the courtyard facade at ground level, whilst the upper level is finished in timber effect panels and contrasting self-coloured render.